Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki kórházi dolgozókat bántalmazott, illetve kórházi berendezést rongált.

 

Az indítvány alapján az Esztergomi Járásbíróság ülést tart, amelyen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg döntését.

Az indítvány szerint a férfi 2024. április 6-án este az esztergomi kórház intenzív osztályára akart bemenni, azonban oda őt nem engedték be.

Emiatt a férfi a folyósón lévő ajtót nagy erővel rángatta, egy szekrényt felborított, egy cserepes virágot  feldöntött,  két széket kidobott az ablakon, egy másik széket és egy radiátort is megrongált. A rongálással okozott kár meghaladja az 50.000,- Ft-ot.

Az elkövető ezután lefelé indult a lépcsőn, ahol vele szemben felfelé közlekedő ápolót és beteghordót lerúgta a lépcsőn, őket tovább bántalmazta. A férfi egy orvost és a biztonsági őrt is ököllel arcon ütött.

A férfi a bántalmazással az ápolónak, és az orvosnak is nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott, a beteghordó eszméletét vesztette a bántalmazás miatt, illetve a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A biztonsági őr gázsprayvel lefújta az elkövetőt, akit a helyszínre érkező rendőrjárőrök  sokkolóeszköz és bilincs alkalmazásával fékeztek meg.

 

FRISS!

Az alább jelzett indítvány eredményes volt, mert az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra a mai napon elrendelte. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

 

Megosztás

Cikk ajánló

Az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi...

A vádirat szerint a nő 2024. március 15. napján 19 óra 40 perc körüli időben Nyergesújfalu lakott...

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.