A tesztüzem után a közelmúltban nyílt meg a Richter Gedeon gyógyszercég dorogi gyáregységének megújult személy- és gépjárműforgalmi bejárata. 

A városból kifelé, Tát irányába haladva, a MOL-kút után jobb oldalon található a dorogi telephely III-as portájaként emlegetett bejárat, ahová a teljes személy- és tehergépkocsi forgalmat is átirányították.  

A beruházás részeként ide került át a gyár rendészeti központja, és 50 parkolóhellyel bővült a gyár területén kívüli parkolók száma.

A fióktelep teherforgalmának jelentős része vasúton, míg másik része közúton zajlik. Az ide érkező teherautók eddig a nehezen megközelíthető II-es portán át, a fióktelep fő közlekedési útvonalán keresztül jutottak el a célállomásaikhoz. A behajtásra használt korábbi kereszteződés közelében ráadásul két buszmegálló és a MOL-kúthoz kapcsolódó be- és kihajtósáv található. A III-as porta átalakításával és a közúti teherforgalom átirányításával a gyár egyszerűbben és biztonságosabban közelíthető meg.

A gyáregység területén évek óta folyamatosak az építkezések, fejlesztések. A vállalat helyi beruházási stratégiájának része az is, hogy a hatékonyabb működés érdekében átalakítsa a telephely közlekedését. A III-as porta átépítése egy évig tartott, és a több százmilliós beruházást a vállalat saját forrásból finanszírozta.

A vállalat tervei között szerepel a Bécsi útról nyíló másik bejáratának, valamint az Esztergomi úton lévő épületegyüttesének modernizálása, átépítése is.    

A Richter magyarországi központú, innovációra épülő, multinacionális gyógyszercég. A dorogi gyáregység több, mint 50 éve ​a vállalat legnagyobb hatóanyaggyártó egysége. A dorogi hatóanyaggyártás további fejlesztése hozzájárulhat a régió további növekedéséhez, a helyi együttműködések erősítéséhez, a szakképzett munkaerő elhelyezkedéséhez.

 

Forrás: Richter Gedeon Nyrt.,

Fotó: dorog.hu

 

Megosztás

Cikk ajánló

Csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az...

A héten 11 vármegyében, csaknem 32 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés. Komárom-Esztergom,...

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.