Múlt és jelen egyhelyen mindig izgalmas egyveleget mutat, nem véletlen, hogy az Akkor és Most Jármű Expohosszú évek óta Esztergom és környékének egyik legnagyobb közösségi programja. Az idén 7. alkalommal rendezik meg, és ezúttal is a megszokott színes kavalkád várja az érdeklődőket április 27-28-án a Rugby Club rendezvényterületén a Nagy Duna sétányon. A lampionos felvonulást pedig április 30-án rendezik a Kis-Dunán.

Évek óta több ezer embert vonz az expo színes programsorozata, a változatos aktivitásokból ezúttal sem lesz hiány. A régmúlt és a jelen két- és négykerekű járművei mellett minden korosztálynak szóló szórakoztató programok és egy 100 éves időszakot felölelő rádió, fotó és filmtechnikai eszközök ipartörténeti tárlat is a kiállítás része lesz. A látogatók a „Hang&Kép – A múlt innovációja a jelen inspirációja” bemutatón egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy tanulmányozzák ezeknek az eszközöknek a változását és társadalmi hatását. Az esztergomi fotográfiák a város és térségének életét és fejlődését, míg a rádió, TV történelmi mozgóképes anyagok korabeli technológiai alkalmazását mutatják be. A házigazda és az esemény főszponzora, a Magyar Suzuki a teljes termékpalettáját bemutatja: így az esztergomi gyártású, több szakmai-, illetve közönségdíjjal is jutalmazott autómodellek, a Vitara és az S-CROSS mellett motorkerékpárokat és hajómotorokat is felvonultatnak. 

A kísérőprogramok között kicsiket és nagyokat megmozgató játékok, táncbemutatók és koncertek váltják egymást, hiszen ez a rendezvény évek óta egyúttal városi zenei majális is. Április 27-én szombaton a Ladánybene27, míg 28-án vasárnap Radics Gigi ad nagykoncertet. Mindkét napon 10:00-18:00 között ingyenesen látogatható a kiállítás és minden kísérőrendezvény a Rugby Club rendezvényterületén a Nagy Duna sétányon.

Nagy hagyománya van a lampionos felvonulásnak is. Ahogy egy mondás tartja, „Az életünk színes, mint a lampionok”. Ezek a papírból vagy vászonból készülő és az ázsiai kultúrákból származó színes világítótestek, tűnjenek fel bármilyen eseményen is, a szépséget, a jókedvet, a közösséget testesítik meg. Azt szimbolizálják, az élet ugyan változatos, de tele van szépséggel és megannyi élménnyel. Az esztergomi lampionos hajós felvonuláshoz a helyiek ragaszkodnak, hiszen az önfeledtséget, a közös élményeket hozza el évről évre. Az idén április 30-án rendezik meg 20:30-tól a Kis-Duna szakaszon, a hangulatról a DJ mellett Szujó Zoltán, majd 22:00-tól az Anna and The Barbies gondoskodik.

Forrás: Magyar Suzuki Zrt.

 

Megosztás

Cikk ajánló

Csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az...

A héten 11 vármegyében, csaknem 32 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés. Komárom-Esztergom,...

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.