Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei MCC Feszt programjai között, amelyen a hazai szakemberek mellett olyan neves nemzetközi előadók is részt vesznek a beszélgetésekben, mint például Chris Rufo, a harvardi plágiumbotrány feltárója, C. Raja Mohan, India külpolitikájának egyik legnevesebb szakértője és Dan Schnur, Kalifornia legismertebb politikai tanácsadója. Augusztus 1-3-ig az esztergomi esemény zenei fellépői között lesz a Halott Pénz, a Follow the Flow, a Margaret Island, a Tankcsapda és Majka. A programok a korábbi évekhez hasonlóan túlnyomó többségben idén is ingyenesen látogathatóak, a háromnapos bérlettel pedig teljessé válik a fesztiválélmény.

A Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézménye által, immáron negyedik alkalommal szervezett rendezvényen a politika és gazdaság aktuális kérdéseinek áttekintése mellett a kultúra, a történelem, a gasztronómia, de még az e-sport és a stílus iránt érdeklődő fesztiválozók számára is kínálunk szellemi feltöltődési lehetőséget vezető hazai és külföldi szaktekintélyek segítségével. A nemzetközi előadók széles táborát erősíti az Oxfordi Egyetem Bizánckutató Központjának igazgatója, Peter Frankopan, a Bild-Zeitung egykori főszerkesztője, Kai Diekmann, valamint a harvardi plágiumbotrány feltárója, az akadémiai integritás védelmezője, Chris Rufo.

Emellett a fesztivál vendége lesz a többi között Matt Goodwin. a Kent Egyetem politológia professzora, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb Substack platformjának szerzője, Chaya Raichik, a tantermi aktivizmus elleni harc éllovasa, a Libs of TikTok alapítója, valamint C. Raja Mohan író, India külpolitikájának egyik legismertebb szakértője. Továbbá elfogadta a meghívást a rendezvényre Dan Schnur, Kalifornia legnevesebb politikai tanácsadója, a UC Berkley professzora és Lauren Chen, kulturális és politikai témák vakmerő véleményvezére, többmilliós eléréssel rendelkező influenszer.

Az MCC Feszten a hazai könnyűzenei élet színe-java is képviseli magát. A fesztivál látogatói olyan neves előadókkal és zenekarokkal találkozhatnak, mint a Follow the Flow, Margaret Island, a Blahalouisiana, a TankcsapdaMajka, a Halott Pénz, a Valmar, a Balkán Fanatik, a Budapest Bár, az Irie Maffia, valamint a Csík Zenekar, a Random TripPaulina és a Parno Graszt.

Emellett a fiatalok körében különösen népszerű előadók és zenekarok is képviseltetik magukat az eseményen, így találkozhatnak az érdeklődők Metzker Viktóriával, Regán LilivelJaurival valamint Pixa-val és a Lofti Begi & Friends-el. A Feszten fellép továbbá a Nox Mehringer, a 4S Street, a Kacaj, a KultúrkörHangácsi Márton, Szivák Zsolt, valamint az előadók sorát erősíti YaminaAndroWillcoxSzeresd a Trashem Bébi és az Erős vs Spigiboy.

A népzene iránt érdeklődők idén sem maradnak programok nélkül, a Suzuki Folk Sátorban Pálházi Bence és zenekaraNagy Csomor András és zenekara, Tűz lángja zenekar és a Fanfara Complexa gondoskodik a jó hangulatról, valamint fellép a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is.

Az MCC Feszt Pass használatával idén is teljessé tehető a fesztivál élménye. Ez magában foglalja az esztergomi vasútállomás és a rendezvény helyszíne közötti ingyenes fesztiváljáratot, a strandfürdőt is lehet majd vele használni és kedvezményre jogosít az étel és- italárakból is. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan idén is ingyenesen lesz látogatható az Edu sétány, a napközbeni szakmai programok és az esti zenei programok egy része.

 

Forrás: dorogimedence.hu

 

Megosztás

Cikk ajánló

A Fidesz és a KDNP privatizálná Magyarország történelmi kastélyainak jelentős...

Ilyenek a tipikus fesztiválozók – Te is közéjük tartozol? Fejből tudod a fesztivál teljes...

– Két vármegye kivételével az ország egész területén nőtt az álláshirdetésekre beérkezett...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.