Két év kihagyás után az Aero Club Esztergom és a BEBTE Szemétirtók csoportja közös akciónapot szervezett az esztergomi repülőtér mellett kiserdőnél január 21-én, vasárnap.

A felhívásra mintegy 20 önkéntes jelentkezett, akik másfél óra alatt a közel egy kilométeres szakaszon egy köbméternyi hulladékot szedtek össze. A hulladékok többsége tipikus „autós hulladék” volt: energiaitalos dobozok, üdítős flakonok, gyorséttermi ételes dobozok, és végtelen számú cigarettacsikk.

Sajnos a 111-es főút közelsége időről-időre hatalmas mennyiségű szemét megjelenésével jár, főként az út menti árkokban. Ezek egyértelműen az itt elhaladó autókból kidobott hulladékok. Ezért a mostani akcióval az autóból szemetelés problémájára hívták fel a figyelmet.

„Sajnos nem vagyunk naivak, szinte biztosak vagyunk abban, hogy az eltávolított szemét egy része heteken belül újra termelődik, de továbbra is hiszünk abban, hogy az önkéntesség és a közösségi média egyúttal edukál is. Talán egyre többeket ráébreszt arra, hogy szemetelni ciki! Köszönjük szépen a részvételt, különösen a Dobós diákoknak, akik most sok fiatal számára mutattak példát!” – írta közösségi oldalán a Szemétirtók csoportja.

Fotók, forrás: dorogimedence.hu

Megosztás

Cikk ajánló

A ritka betegségek magyarországi betegszervezete, a RIROSZ, a ritka betegséggel élő emberek...

2024. március 1-től péntekenként 8:00-14:00 onkológiai szakrendelés indul. A rendelést végzi: Dr....

Csütörtök délután motoros baleset történt Esztergom, Kossuth Lajos u. 57. szám előtt. A...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.