Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata 1,5 milliárd forint támogatást nyert el a TOP PLUSZ keretében egy körforgalmú csomópont létesítésére. A körforgalmat a Terézia utca – Petőfi utca – Kálvária út – Dobogókői út bekötésével alakítják ki a kapcsolódó utak szükséges csatlakoztatásával, gyalogátkelőhelyekkel – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat a közösségi oldalán.

A beruházáshoz Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata a vármegyei integrált területi Program 2023 tavaszi módosításával Esztergom számára 1,5 milliárd Ft többletforrást biztosított. Így a település TOP PLUSZ-ban felhasználható fejlesztési forráskerete 6,51 milliárd forintra emelkedett. Esztergom önkormányzata többletforrásokat kapott még a városi fürdő energetikai korszerűsítésére (0,47 milliárd Ft) és a köznevelési infrastruktúra fejlesztésére (0,4 milliárd Ft).

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere a közösségi oldalára feltöltött videóban a piskóta körforgalommal kapcsolatban elmondta, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel már aláírták a szerződést, így a kivitelezés áprilisban kezdődik el és még idén be is fejeződik. Ezáltal gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés. „Csak a csomópontnál négy zebra kerül kialakításra, így a gyalogosok is biztonságosan át tudnak kelni a csomóponton. Megígértük, megcsináljuk!” – tette hozzá a polgármester.

Forrás: dorogimedence.hu

 

Megosztás

Cikk ajánló

A ritka betegségek magyarországi betegszervezete, a RIROSZ, a ritka betegséggel élő emberek...

2024. március 1-től péntekenként 8:00-14:00 onkológiai szakrendelés indul. A rendelést végzi: Dr....

Csütörtök délután motoros baleset történt Esztergom, Kossuth Lajos u. 57. szám előtt. A...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.