Február 8-án, csütörtökön gördült le a gyártósorról a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában a négymilliomodik autó, amellyel a vállalat újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett el. Az elefántcsont-kozmikus fekete gyöngymetál színű, GLX felszereltségű Vitarával közös fényképeket is készítettek a gyár munkavállalói.

A meghívott vendégeket Bonnár-Csonka Zsuzsa kommunikációs vezető, majd Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese köszöntötte. Elhangzott, hogy 32 év alatt összesen hétféle modellt gyártottak Esztergomban. 1992 nyarán elindult a próbaüzem, a Swift különböző generációs modelljeiből több mint 1,2 millió készült. Büszkék a 4 milliomodik autóra, melyet a kollégák segítsége nélkül nem lehetett volna legyártani, a közös siker elérése kapcsán köszönetet mondott a vállalat munkavállalóinak is.

Novák Gyula gyárigazgató érdekességként mesélt arról, hogy húsz olyan munkatárs van, aki a legelső autótól kezdve a Magyar Suzuki Zrt. alkalmazottja. Felidézte a cég történetének jelentősebb mérföldköveit – kezdve az 1-2-3 milliomodik járművön át a különböző fejlesztésekig –, amelyek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vállalat fennállásának több mint három évtizede alatt hazánk egyik legstabilabb gazdasági szereplőjévé vált, világviszonylatban pedig a Suzuki Csoport egyik legmegbízhatóbb leányvállalata lett. A tájékoztatót követően gyárlátogatásra invitálta a meghívottakat.

A hegesztő- és összeszerelő üzemek bejárása közben többek között kitért arra is, hogyan zajlik az egyes munkadarabok gyártása, hogyan lehet észrevenni a hibás alkatrészeket. Megtudtuk, hogy egy műszakban mintegy 1200 munkatárs dolgozik a termelésben, átlagban 650 jármű készül el egy nap alatt és hogy a magyar munkavállalók mellett szlovák, indiai, sőt fülöp-szigeteki származású alkalmazottjaik is vannak. Mindannyiukat egyformán megbecsülik, a külföldről érkezettek jól és hatékonyan együtt tudnak dolgozni a magyar kollégáikkal. A látogatás közben megtudtuk, hogy a vállalat 123 országba exportálja az autókat és hogy 2019 óta az európai piacokra már csak hibrid hajtású Vitarák és S-CROSS-ok készülnek.

A gyárlátogatás csúcspontjaként a sajtó képviselői megörökíthették az Esztergomban legyártott 4 milliomodik autót is. Végül a meghívott vendégeket egy kis játékra invitálták, akik két állomáson saját maguk is megtapasztalhatták, hogyan tanítják be az új munkavállalókat, illetve össze is mérhették egymással a tudásukat.

 

Forrás: kemma.hu

Fotó: Walczer Patrik

 

Megosztás

Cikk ajánló

A ritka betegségek magyarországi betegszervezete, a RIROSZ, a ritka betegséggel élő emberek...

2024. március 1-től péntekenként 8:00-14:00 onkológiai szakrendelés indul. A rendelést végzi: Dr....

Csütörtök délután motoros baleset történt Esztergom, Kossuth Lajos u. 57. szám előtt. A...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.