Látványos kísérleteket láthattak, sőt be is kapcsolódhattak az egyes feladatokba az első osztályos tanulók. Az ováció nem maradt el, a diákok felejthetetlen élményeket szereztek a rendkívüli kémiaóra során.

A minap meglátogatta a dorogi Zrínyi Ilona Általános Iskola 1. b osztályos tanulóit Pilling Dávid, a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének üzemvezető-helyettese, aki rendkívüli kémiaóra keretében különböző egyszerűbb, ugyanakkor igen látványos kísérleteket mutatott be a gyermekeknek.

Kovács Klára, az említett osztályt vezető pedagógus elmondta: céljuk, hogy a sokoldalú iskolai nevelésbe minél hamarabb és minél hangsúlyosabban beillesszék a természettudományos ismereteket. Ezért azzal a kéréssel fordult a Richter dorogi gyáregységének vezetőségéhez, hogy működjenek együtt egy rendkívüli kémiaóra megtartásában. Hiszen a gyakorlatias, interaktív óra lehetőséget nyújt a tanulóknak arra, hogy megismerkedjenek egy-két érdekességgel, egyúttal bevezessék az első osztályosokat a kémia világába.

A vállalat pozitívan fogadta a pedagógus ötletét, a minapi eseményen a gyermekek kíváncsian szemlélték, az egyes, mesék és filmek ismert motívumaira – például a Hófehérke mérgezett almájára – épülő kísérleteket, számos kérdést feltettek Pilling Dávidnak. Az üzemvezető-helyettes, vegyészmérnök hamar megtalálta a közös hangot a diáksereggel, hiszen a hirtelen színváltozással járó kísérletek, a különböző színű lángok, a gőzfelhővel és hangeffektussal járó folyamatok kivétel nélkül elnyerték a fiatalok tetszését és nagy tapssal köszönték meg a felejthetetlen élményeket.

 

Forrás: kemma.hu

 

Megosztás

Cikk ajánló

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt...

Konszolidáció az újautópiacon, visszatér a korábbi ütembe az új autók beérkezése – de mit jelent...

2024. április 19-én megnyílt Esztergom város első McDonald’s étterme. A beruházás megvalósítása...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.