Derűs perceket okozott egy fiatal hölgy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak. Párjának szeretett volna 50 ezer forintot utalni, de tévedésből a NAV-nak fizetett. A hivatal először nem tudta beazonosítani az utalást, ugyanis az adóazonosító helyén egy szó állt: „Szeretlek!”.

Egy fiatal hölgy kereste fel a NAV ügyfélszolgálatát, félig mosolyogva, félig szégyenkezve. Egyéni vállalkozóként havonta fizeti a NAV-nak az adót és járulékokat, így fordulhatott elő, hogy párja helyett véletlenül a NAV-nak sikerült utalnia. Romantikus hangulatában a közlemény rovatba adószáma helyett egy szót írt: „Szeretlek!”. A banknál már nem tudták meg nem történtté tenni a fizetést.

Ezért fontos, hogy az adózók a befizetőazonosító rovatban az adóazonosítójukat – adószám vagy adóazonosító jel – tüntessék fel, mivel enélkül a NAV nem vagy csak késedelmesen tudja beazonosítani az utalást. Főként a gépjárműadós utalásoknál fordul elő, hogy a magánszemélyek a befizetőazonosító helyén a rendszámukat tüntetik fel.

Az ügyfél romantikus félreértése megnyugtató módon zárult, ugyanis az ügyfélszolgálat munkatársa a részletes adatok alapján megtalálta a befizetést, és a fiatal vállalkozó túlfizetését átvezette a következő havi kötelezettségeire.

 

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága

Megosztás

Cikk ajánló

Itt volna az ideje, hogy józanul, ideológiai tehertételektől mentesen, az európai emberek...

Ahogyan arról már korábban hírt adtunk, a Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Közalapítvány...

Ütemtervnek megfelelően félidejéhez érkezik a miskolci fővonal 27 kilométeres szakaszának komplex...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.