Az Esztergomi Járásbíróság kifosztás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a férfivel és nővel szemben, akik a megvert férfitől cigarettát és kulcscsomót vettek el.

A bíróság a férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg a nőt 8 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet a nővel szemben jogerőre emelkedett, míg a férfi és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett 2023. február 20-án egy esztergomi parkban tartózkodtak. Az I. rendű vádlott ittas állapotban összeszólalkozott a szintén ittas sértettel. A vádlott több alkalommal megütötte a sértett arcát, fejét, majd a földre került sértettet tovább bántalmazta, ököllel ütötte a fejét és több alkalommal belerúgott. A II. rendű vádlott eközben a közelben várakozott. A bántalmazás következtében a sértett csonttöréssel járó 8 napon túl, ténylegesen hat hét alatt gyógyuló sérülést szenvedett el.

Az I. rendű vádlott a bántalmazás után a földön fekvő sértett zsebeit átkutatta, onnan egy doboz cigarettát és egy kulcscsomót vett el, melyet átadott a II. rendű vádlottnak.

 

Forrás: Tatabányai Törvényszék

 

Megosztás

Cikk ajánló

Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek sokat profitált eddig is a kétoldalú együttműködésből,...

A világ eddig fellelt legősibb mélytengeri hajóján, Palesztina északi partjaitól kilencven...

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány csapata "nagyon éretten" futballozott és egy "nehéz...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.