Őrizetbe vették és kezdeményezték a letartoztatását a „dorogi rémként” elhíresült L. Valentinnek, miután május 11-én egy családapát késsel sebesített meg. A mai napon a bíró egy hónapra elrendelte az elkövető előzetes letartoztatását, melynek a végrehajtási helyét az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben jelölte ki.

A 31 éves férfi 2024. február 4-én egy dorogi ingatlan területére dobált köveket, faágakat, majd a kerítésoszlopban okozott kárt, akkor garázdaság vétsége miatt indult ellene eljárás. 2023-ban is több büntetőeljárás indult ellene: kétrendbeli garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt. Május 11-én, szombaton délben azonban kést rántott és egy alkalommal vitapartnerét a karján megvágta, mely vágás műtéti beavatkozást tett szükségessé.

A nyomozók 2024. május 11-én gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe is vették. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indult ellene eljárás. Az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt 2024. május 13-án indítványozta az elkövető letartóztatásának az elrendelését. Az indítvány alapján az Esztergomi Járásbíróság 2024. május 14-én az elkövetőt meghallgatta, majd azt követően hozta meg a végzést. A bíró 1 hónapra rendelte el a férfi letartóztatását, melynek a végrehajtási helyét az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben jelölte ki. A végzést az ügyész tudomásul vette, de az nem végleges, mivel a gyanúsított, valamint a gyanúsított gondoka és védője is fellebbezést jelentett be.

A férfit most egy hónapig az elmegyógyintézetben megfigyelik, majd a vizsgálatok eredményei alapján tárgyalják az ügyét.

Felhasznált források: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság / dorogimedence.hu
Borítókép: Tények

Megosztás

Cikk ajánló

Az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi...

A vádirat szerint a nő 2024. március 15. napján 19 óra 40 perc körüli időben Nyergesújfalu lakott...

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.