A súlyos testi sértést okozó ittas állapotban járművezetés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki szeszesitaltól befolyásolva vezetett személygépkocsival parkoló tehergépkocsinak ütközött.

A cselekményről készült felvétel megtekinthető a https://ugyeszseg.hu/sulyos-serulest-okozott-az-ittas-sofor-videoval-a-komarom-esztergom-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ oldalon.

A vádirat szerint a férfi 2023. május 20-án Esztergomban ittas állapotban vezette személygépkocsit, amelynek jobb első ülésén utast szállított. 

A sofőr közepes fokú ittassága miatt a megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 70-75 km/h sebeséggel haladt, amikor egy útkereszteződésnél lévő, balra ívelő útkanyarulatban a túlzott sebesség miatt a járműve megcsúszott, emiatt a járdaszegélyre felhajtott, majd egy parkoló tehergépkocsinak ütközött.

Az ütközés miatt a tehergépkocsi hátracsúszott a járdára, ott egy hulladéktárolót, és az  autóbuszmegállóhely jelzőtáblát kidöntötte, majd egy virágtartónak ütközött.

Az elkövető mellett ülő nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést, valamint közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás

Cikk ajánló

Az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi...

A vádirat szerint a nő 2024. március 15. napján 19 óra 40 perc körüli időben Nyergesújfalu lakott...

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.