Meghosszabbították annak a férfinek a letartóztatását, aki kórházi dolgozókat bántalmazott, illetve kórházi berendezést rongált meg Esztergomban.

Az indítvány szerint a férfi 2024. április 6-án este az esztergomi kórház intenzív osztályára szándékozott bemenni. Mivel őt oda nem engedték be, dühében a folyósón lévő tárgyakat kezdte el rongálni, az ajtót rángatta, ütötte, egy szekrényt felborított, egy cserepes virágot feldöntött, két széket kidobott az ablakon, valamint egy másik széket és egy radiátort is megrongált. A rongálással okozott kár meghaladja az 50.000 forintot.

A gyanúsított ezután lefelé indult a lépcsőn, ahol a vele szembe érkező ápolót és a betegszállítót lerúgta a lépcsőn, majd őket tovább bántalmazta. Ezután egy orvost és a biztonsági őrt is ököllel arcon ütött. A biztonsági őr gázsprayvel lefújta a gyanúsítottat, akit a helyszínre érkező rendőrök sokkolóeszköz és bilincs alkalmazásával fékeztek meg.

A bántalmazás következtében az ápolónak és az orvosnak is nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek, a beteghordó a bántalmazás miatt eszméletét vesztette, a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi 2024. április 7-én a rendőrségi fogdán történő elhelyezése során a zárkában dühöngött, ordítozott, amely során a falra szerelt mosdókagylót a helyéről letörte, ezzel 32.657 Ft kárt okozott.

Az Esztergomi Járásbíróság a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt indult ügyben, az Esztergomi Járási Ügyészség indítvány alapján 2024. augusztus 9-ig meghosszabbította a férfi letartóztatását. A végzés végleges.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu

 

Megosztás

Cikk ajánló

Az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi...

A vádirat szerint a nő 2024. március 15. napján 19 óra 40 perc körüli időben Nyergesújfalu lakott...

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.