Lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a  letartóztatását, aki egy éjszaka három gépkocsi feltörésében vett részt.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte a bűnismétlés veszélye miatt és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében. A végzést az ügyész, elkövető és védő tudomásul vette, így az kihirdetését követően véglegessé vált.

Az indítvány szerint két férfi  2024. június 29-én éjszaka három gépkocsit tört fel. Először a dorogi vasútállomás mellett parkoló személygépkocsi jobb első ajtajának szélvédőjét betörték, a gépjárműből ellopták a sértett lakáskulcsát, a lakáshoz tartozó mélygarázs távirányítóját és a gépjármű forgalmi engedélyét. Az elkövetési érték 10.000,-Ft, a  rongálással 50.000,-Ft. kárt okoztak. Ezután a Dorog, Vasútsor utcában parkoló személygépkocsi bal első ablakát betörték, az autóból elloptak egy parfümöt, egy napszemüveget, egy lakatot, egy csomag rágógumit és 500,-Ft aprópénzt. Az elkövetési érték 50.000,-Ft, amely nem térült meg. A rongálással okozott kár 38.000,-Ft.  Ugyanezen az éjszakán a Dorog, Vasútsor utcában parkoló másik gépkocsi mindkét első ablakát betörték, az autóból elloptak egy szemüveget, egy kihangosítót és 1.000,-Ft készpénzt, valamint 3 darab pulóvert. Az elkövetési érték: 193.000,-Ft, amely nem térült meg. A rongálással okozott kár 200.000,-Ft.

A letartóztatott férfi eddig háromszor volt büntetve, legutóbb zaklatás bűntette miatt  8 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, a szabadságvesztésből 2022. május 28. napján szabadult, vele szemben másik két eljárás van folyamatban felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, illetve kábítószerrel visszaélés vétsége miatt.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Fotó: illusztráció

 

 

Megosztás

Cikk ajánló

Itt volna az ideje, hogy józanul, ideológiai tehertételektől mentesen, az európai emberek...

Ahogyan arról már korábban hírt adtunk, a Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Közalapítvány...

Ütemtervnek megfelelően félidejéhez érkezik a miskolci fővonal 27 kilométeres szakaszának komplex...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.