A Tatabányai Járásbíróság a 2024. február 7. napján tartott nyilvános előkészítő ülésen, hivatalos személy elleni erőszak bűntette ügyében hozott ítéletet. A bíróság a vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság továbbá kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült 171.524 forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2023. június 4-én az oroszlányi Malom tónál maszkot viselve, láncfűrésszel a kezében a vele találkozó embereket fenyegette.

Két rendőr intézkedés alá vonta a vádlottat, aki a felszólítás ellenére a láncfűrészt nem tette le, majd „megdögletek”, illetve „mindenkit megölök” kifejezéseket kiabálva támadó szándékkal megindult a rendőrök irányába, miközben megkísérelte beindítani a láncfűrészt. A rendőrök vele szemben elektromos kényszerítő eszközt alkalmaztak. Ezt követően a vádlott ideiglenesen felhagyott a támadásával, a láncfűrészt elejtette és a földre feküdt, majd ismét felállt és kiabálva az egyik rendőr irányába indult, miközben egy boxert vett elő a ruházatából. Támadásával a felszólítás ellenére nem hagyott fel, ezért vele szemben ismét elektromos kényszerítő eszközt alkalmaztak a rendőrök, majd elfogták.

 

Forrás: Tatabányai Törvényszék

Megosztás

Cikk ajánló

A ritka betegségek magyarországi betegszervezete, a RIROSZ, a ritka betegséggel élő emberek...

2024. március 1-től péntekenként 8:00-14:00 onkológiai szakrendelés indul. A rendelést végzi: Dr....

Csütörtök délután motoros baleset történt Esztergom, Kossuth Lajos u. 57. szám előtt. A...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.