Pénteken kora délután érkezett a segélykérés a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat SOS telefonszámán. Egy túrázó hozzátartozója kért segítséget, elmondta, hogy a Remete-barlang közelében az 51 éves hölgynek kifordult vagy eltört a bokája. A Remete-barlangig még el tudtak jutni, de onnan már se felfelé se lefelé nem tudnak tovább haladni.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat szokolyai bázisáról azonnal útnak indult három hegyimentő, valamint a szolgálat ügyeletese riasztotta a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóságot is, ahonnan szintén hárman indultak a helyszínre.
A kiérkező egységek a járművekkel a 12-es főúton a Dömösi átkelőnél parkoltak le, onnan pedig gyalog folytatták az útjukat felfelé a régi sikló állomás felé majd onnan pedig a sárga jelzésen közelítették meg a barlangot.

A helyszínre érkezve a sérült bokáját jegelték és sínbe helyezték, majd összeszerelték a speciális kerekes hegyimentő hordágyat. Bár a kerekes hordágy sokat könnyített, a mentő egységek így is csak óvatosan tudtak lefelé haladni a rendkívüli nehéz terepen. A vasúti síneken való átkelés külön óvintézkedéseket igényelt, valamint a vasúti töltésnél lévő meredek vaslépcsőnél is kötelek segítségével kellett lecsúsztatni a hordágyat a 12-es főútig.

A helyszínre a Szobi Mentőállomás esetkocsija érkezett és a sérült hölgyet további vizsgálatok és ellátás céljából a Váci Kórházba szállították.

 

Forrás: borzsonymentok.hu

 

Megosztás

Cikk ajánló

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt...

Konszolidáció az újautópiacon, visszatér a korábbi ütembe az új autók beérkezése – de mit jelent...

2024. április 19-én megnyílt Esztergom város első McDonald’s étterme. A beruházás megvalósítása...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.