Május 16-án, csütörtökön hivatalosan is átadták a gyermekeknek az óvodába integrált bajnai minibölcsődét, amely a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) közel 110 millió Ft-os támogatásából jöhetett létre.

Az eseményen többek között részt vett Pallagi Tibor, Bajna polgármestere, Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke, Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, valamint dr. Kancz Csaba vármegyei főispán, akik az óvodások műsora után fel is szólaltak.

Az ünnepségen Popovics György felidézte, hogy a magyar kormány felismerte a bölcsődefejlesztés fontosságát. Ennek eredményeként vármegyénkben a TOP második felében az addig rendelkezésre álló összegeken kívül további 4 milliárd forintot fordíthattak erre a célra. A projekteknek köszönhetően 450 a felújított és az új építésű bölcsődei férőhelyek száma. A TOP Pluszban ez folytatódik. Kiemelte, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően az édesanyák hamarabb visszatérhetnek a munka világába. A vármegyei közgyűlés elnöke arra is kitért, hogy a TOP-ban Bajnán 234 millió forintos fejlesztés valósult meg, az új ciklusban is lesznek további beruházások.

Erős Gábor úgy véli, hogy az óvoda és bölcsődefejlesztések jövőbe mutató beruházások. Mivel a fiatalok mindennapjaik jelentős részét az óvodákban és bölcsődékben töltik, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen környezet fogadja őket. Megköszönte a vármegyei önkormányzatnak, hogy támogatták a bajnai bölcsőde megépítését és hogy lehetőség nyílik a jövőben az óvoda felújítására is.

Pallagi Tibor ismertette a megvalósult projektet, valamint elmondta azt is, hogy hosszú évek óta gondolkodott az önkormányzat egy mini bölcsőde létrehozásán. Bár nem volt zökkenőmentes a megvalósításig vezető út, összefogással sikerült minden akadályt elhárítani. Az ünnepség keretében egyébként emléklapokat is átadott azoknak, akik fontos szerepet töltöttek be a projekt megvalósításában.

Végezetül dr. Kancz Csaba megköszönte az óvodásoknak, hogy műsorukkal színesítették az átadó ünnepséget. Egyben méltatta Pallagi Tibort, hogy hosszú idő óta eredményesen vezeti Bajnát, amely szépen fejlődik és gyarapodik.

Háttér: Az óvodaépület korszerűsítését, a játszóudvar fejlesztését és óvodai eszközök beszerzését a TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című pályázat keretében valósították meg az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Forrás: dorogimedence.hu

 

Megosztás

Cikk ajánló

Az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi...

A vádirat szerint a nő 2024. március 15. napján 19 óra 40 perc körüli időben Nyergesújfalu lakott...

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.