A vetélkedésre 27 csapat nevezett, a három fős legénységek a neszmélyi belső Duna-ágban csónakkal vagy etetőhajóval juttathatják be a csalit és halradart is használhatnak a vízi élővilág útvonalának feltérképezésére.

Zoltai Dániel, a szövetség elnöke elmondta, a verseny teljes vadászterülete 120 hektáros. A megyei Duna-szakasz halbőségéhez hozzájárul, hogy a KEMHESZ az elmúlt években rekord mennyiségű halat telepített a vizekbe részben saját forrásból, részben pedig az állami intervenciós intézkedéseknek köszönhetően Az egyre kedvezőbb törvényi szabályozásnak köszönhetően növekszik a horgászat népszerűsége, a szövetség pedig jó gazda módjára, hosszú távra tekintő, tudatos halgazdálkodást folytat.

A MOHOSZ ranglista oldalán egész héten élőben követhető a mérlegelés, a KEMHESZ saját videócsatornáján napi összefoglalókat tesz közzé, az esemény hivatalos közösségi oldalán pedig a tábori történéseket, az esemény hangulatát mutatják be a szervezők.

A versenyt a „Fogd ki és engedd vissza!” elv jegyében rendezik. Minden csapatnak kötelessége a halakat a mérlegelésig épségben megőrizni, majd sebfertőtlenítő használata után a bíró jelenlétében visszaengedni.

A verseny abszolút győztese a súlyra legtöbb értékelhető halat kifogó csapat. A versenyzőket kupákkal és értékes vásárlási utalványokkal díjazzák, melyek a nevezési díjakból folytak be. Különdíjat kap a legnagyobb halat kifogó horgász.

A verseny idejére a neszmélyi Duna-ágon hajózási tilalmat vezettek be a közlekedési hatósággal egyeztetve. A KEMHESZ ezúton is köszöni az érintett kishajó tulajdonosok megértését.

 

FI

 

Megosztás

Cikk ajánló

A Fidesz és a KDNP privatizálná Magyarország történelmi kastélyainak jelentős...

Ilyenek a tipikus fesztiválozók – Te is közéjük tartozol? Fejből tudod a fesztivál teljes...

– Két vármegye kivételével az ország egész területén nőtt az álláshirdetésekre beérkezett...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.