November 24-én közmeghallgatást tartottak a dorogi Polgármesteri Hivatalban, ahol dr. Tittmann János polgármester beszámolt a 2023-as beruházásokról és a kiemelt eseményekről.

A polgármester többek között elmondta, hogy idén megvalósították a művelődési ház Furlán-ablakának felújítását, valamint a Baumit támogatásával megújult a Zrínyi Óvoda udvara, a Hétszínvirág Óvoda vizesblokkjai, valamint a Petőfi Óvoda épülete. Továbbá rendezték a kórházparkot, felépítették az Ötház Piacot, energetikai korszerűsítéseket végeztek az önkormányzati intézményekben, útfelújításokat végeztek a temetőben, illetve megkezdődött az uszoda felújítása is.

Az önkormányzati rendezvények közül a polgármester kiemelte a március 15-ei megemlékezést, a május elsejei felvonulást, az Idősek Fitt-napját, a gyermeknapi programokat, a Kosbort, a nyári táborokat, a Bányásznapot, a Sulisprintet, az Idősek Világnapját, a Zene Ünnepét, a Vármegyei Diákbált, a nyugdíjas egyesületek Petőfi-ünnepét, valamint a 100 éves IPOSZ rendezvényt.

Dr. Tittmann János az uszodafelújítással kapcsolatban elmondta, hogy már megtörtént a gázbekötés, így a jövőben kétféle képpen fűthetik majd a létesítményt: távhővel és gázzal. A felújítás további részében a meglévő épület olyan tetőszerkezetet kap majd, ami lehetővé teszi a későbbi napelemek telepítését is. Az aknatorony kilátóvá alakítása kapcsán megjegyezte, hogy a stációknál utat is kiépítenek majd, ami esti megvilágítást kap. Mindemellett a belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztéséről is beszélt.

A közmeghallgatás végén a polgármester részben megválaszolta az előre beküldött kérdésekre a választ. Az egyeztetésekre szoruló témákkal kapcsolatban pedig majd írásos választ ad azoknak, akik kérdéseket irányítottak az önkormányzathoz.

Forrás és fotó: dorogimedence.hu

 

Megosztás

Cikk ajánló

A ritka betegségek magyarországi betegszervezete, a RIROSZ, a ritka betegséggel élő emberek...

2024. március 1-től péntekenként 8:00-14:00 onkológiai szakrendelés indul. A rendelést végzi: Dr....

Csütörtök délután motoros baleset történt Esztergom, Kossuth Lajos u. 57. szám előtt. A...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.