A német vasúttársaság (Deutsche Bahn) tájékoztatása szerint Németországban november 15-én 22 órától 16-án 18 óráig munkabeszüntetésre kerül sor. A német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre lehet számítani.

A német vasút (DB) azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el az utazásukat. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

Az alábbi változásokra kell számítani:

Ausztria irányába

  • November 15-én a Tatabányáról 14:26-kor induló Railjet xpress (rjx 66) kivételével valamennyi, Tatabánya–Bécs, majd átszállás után Bécs–München viszonylatú Railjet xpress korlátozás nélkül közlekedik. A 66-os számú Railjet xpress november 15-én csak Salzburg Hbf állomásig közlekedik,
  • November 16-án valamennyi Tatabánya–Bécs, majd átszállás után Bécs–München viszonylatú Railjet xpress Salzburg Hbf-ig közlekedik, illetve onnan indul Magyarország felé.  

    November 15-én és 16-án a Kálmán Imre EuroNight (462, 463) Budapest és Salzburg között közlekedik, a Zürichbe közlekedő közvetlen kocsik korlátozás nélkül közlekednek.

Csehország irányába

  • November 15-én a Berlinbe közlekedő Metropol EuroNight csak a lengyelországi Rzepinig közlekedik.
  • November 16-án a Berlinből induló Metropol EuroNight csak a lengyelországi Rzepintől közlekedik.
  • November 16-án a Hungária EuroCity Drezdáig közlekedik, de Prágában egy másik szerelvényre kell átszállni, míg vissza irányba a Hungária EuroCity csak Prágától közlekedik.
  • November 17-én a Hungária EuroCity csak Prágáig közlekedik.

Lemondás az utazásról

A már korábban megváltott Németországba vagy a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók, vagy a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.

Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.

A menetjegy visszaváltását vagy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyek esetében az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen intézhetik az utasok.

Tájékozódási lehetőségek:

Kérjük utasainkat, hogy tájékozódjanak a német vasút (DB) honlapján is, amely itt érhető el:  https://www.bahn.de/service/fahrplaene/aktuell
Információk az ÖBB oldalán: https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikwarnung 

Az aktuális helyzetről információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. (Telekom hálózatból hívhatja a +36 30 499 4999-es telefonszámot, Yettel hálózatból a +36 20 499 4999-es, Vodafone hálózatból pedig a +36 70 499 4999-es számot.)

Forrás: MÁVINFORM

 

Megosztás

Cikk ajánló

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 29-én...

A Török Köztársaság megalakulásának és a magyar-török diplomáciai kapcsolatok felvételének 100....

Adománygyűjtés, gitáros hálaadó szentmise, nyári táborok, közösségépítő kirándulások és persze...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
2500 Esztergom, Perc u. 3.
+36 (30) 140-06-03
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.