Az Esztergomi Járásbíróság a 2024. március 5. napján tartott tárgyaláson, többrendbeli lopás bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a három férfivel szemben, akik esztergomi garázsokból loptak.

A bíróság az I. rendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, 8.500 forint vagyonelkobzásra, a II. rendű vádlottat halmazati büntetésül 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a III. rendű vádlottat 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, 8.500 forint összegű vagyonelkobzásra ítélte. Az ítéletet az ügyész, a II. rendű és a III. rendű vádlott tudomásul vette, így velük szemben az ítélet jogerős. Az I. rendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A megállapított tényállás szerint a három férfi 2021. január 06-án éjszaka egy esztergomi garázs ajtajáról a lakatot lefeszítette, onnan szerszámokat és két kerékpárt loptak el.

Szintén ezen az estén egy másik garázs ajtaját is felfeszítették, onnan 50.500 forint értékben vittek el horgászfelszereléseket és szerszámokat. Két másik garázsból is lopni akartak, azonban az egyik garázs ajtaját nem sikerült felfeszíteni, a másikban számukra értékkel bíró tárgyat nem találtak.

Továbbá a három férfi közül ketten egy nyitva hagyott gépkocsiból szerszámokat és GPS-t vittek el összesen 28.000 forint értékben, valamint egy garázsból törött távcsövet, régi evőeszközöket, jelvényeket, pálinkát tulajdonítottak el.

 

Forrás: Tatabányai Törvényszék

 

Megosztás

Cikk ajánló

A Fidesz és a KDNP privatizálná Magyarország történelmi kastélyainak jelentős...

Ilyenek a tipikus fesztiválozók – Te is közéjük tartozol? Fejből tudod a fesztivál teljes...

– Két vármegye kivételével az ország egész területén nőtt az álláshirdetésekre beérkezett...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.