Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügy, hogy a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott. 

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság még az előkészítő ülésen ítéletet hozott 7 elkövetővel szemben. A kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal is kereskedő férfit 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte, az értékesítésben résztvevő többi elkövetőt végrehajtandó szabadságvesztésre, a fogyasztókat, valamint a férfi élettársát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 

 

A bíróság a mai tárgyaláson 3 elkövetővel szemben hozott ítéletet. Az új pszichoaktív anyaggal kereskedő férfit és nőt 5 év, illetve 4 év börtönbüntetésre és 6 év illetve 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, és mindkettőt 3.146.000,-Ft vagyonelkobzással sújtotta. A harmadik elkövetőt 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 108.000,-Ft vagyonelkobzással is sújtotta. 

Az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlottak és védőik a büntetés enyhítése miatt fellebbeztek.

A vádirat szerint a férfi és a nő 2019. évtől kezdődően Esztergomban és környékén több személynek, jelentős mennyiségű herbált, új pszichoaktív anyagot értékesített több, mint 6 millió forintért. A férfi 2019. évben egy lőfegyvert is megszerzett, melyet otthonában tartott. A harmadik elkövető 2019. évben értékesített amfetamint és extasy tablettát egyik bűntársának, valamint ő maga több alkalommal fogyasztott kábítószert és saját fogyasztása céljából 1 tő kannabisz növényt termesztett az otthonában.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

 

Megosztás

Cikk ajánló

Az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi...

A vádirat szerint a nő 2024. március 15. napján 19 óra 40 perc körüli időben Nyergesújfalu lakott...

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.