A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt indult ügyben  tájékoztatom, hogy a Komáromi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott. 

Az ügyészség indítványa alapján a  bíróság  a férfit előkészítő ülésen 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 

 

Az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott, védő tudomásul vette, így az kihirdetését követően jogerőssé vált. 

A vádirat szerint a férfi háztartási lomhulladék  gyűjtéséből és gépkocsik bontásból származó alkatrészek értékesítéséből  tartotta fenn magát. Az elkövető 2021. május 5-ét megelőző  legalább  2 évben összesen legalább 110 m3  mennyiségben szerzett meg  a háztartásokban feleslegessé vált lomhulladékokat, építési-bontási hulladékot, kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezéseket, szétbontott műszaki cikkeket amelyeket a kisbéri házának udvarán helyezte el.

A férfi bontási céllal  felvásárolt  16 db forgalomból  kivont illetve üzemképtelenné vált gépkocsit, ezeket a kisbéri házának udvarán bontott szét. A bontásból származó, felhasználható alkatrészeket a férfi értékesítette, a megmaradt hulladék alkatrészeket, valamint a rendszámtáblákat és a gumiabroncsokat az udvarban rendezetlenül, különböző helyen felhalmozva engedély nélkül, jogtalanul tárolta.

Az illegális bontás miatt veszélyes hulladéknak minősülő olaj folyt ki  a ház udvarára és a talaj felső rétegét  kb.6 m2 területen jelentősen beszennyezte. Az elkövető az ingatlanon jogtalanul tárolta a legalább 110 m3 mennyiségű  veszélyes hulladékot is tartalmazó hulladékot.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

 

Megosztás

Cikk ajánló

Az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi...

A vádirat szerint a nő 2024. március 15. napján 19 óra 40 perc körüli időben Nyergesújfalu lakott...

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.