A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be annak az autóbusznak a vezetőjével szemben, aki tilos jelzés ellenére haladt át a vasúti átjárón, eközben a sorompót letörte.

A cselekményről a videó a https://ugyeszseg.hu/a-tilos-jelzes-ellenere-hajtott-be-a-buszsofor-a-vasuti-atjaroba-videoval-a-komarom-esztergom-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ és a https://www.facebook.com/ugyeszseg/videos/1410495442903516

oldalon tekinthető meg. 

A vádirat szerint a férfi 2023. június 9-én Piliscsév lakott területén kívül, a 11125. számú úton vezette az autóbuszt. A fénysorompó tilos jelzése, és a csapórúd vízszintes állása ellenére a vasúti átjáróba hajtott úgy, hogy a csapórudat balról, a záróvonalat átlépve, az ellentétes forgalmi sávba áthaladva kikerülte. A sofőr a manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sorompó „a” jelű csapórúdja mellett, ezért az autóbusz jobb oldali hátsó részével annak nekiütközött, emiatt a csapórúd letört és az úttestre zuhant.

Az ütközést követően a sofőr a busszal áthaladt az átjárón, majd megállt és a vasúttársaságnál telefonon bejelentette a csapórúd letörését. 

A bejelentést követően a vasúttársaság a sorompót helyreállította, a cselekmény következtében a vasúti közlekedésben fennakadás, valamint vonatkésés nem történt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a sofőrrel szemben büntetlen férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől. 

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

 

Megosztás

Cikk ajánló

A Fidesz és a KDNP privatizálná Magyarország történelmi kastélyainak jelentős...

Ilyenek a tipikus fesztiválozók – Te is közéjük tartozol? Fejből tudod a fesztivál teljes...

– Két vármegye kivételével az ország egész területén nőtt az álláshirdetésekre beérkezett...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.