A Tatabányai Járásbíróság a 2024. február 28. napján tartott ülésen, rablás bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult ügyben, 1 hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinek, aki egy nap alatt három nőt támadott meg Tatabányán.

A gyanúsított büntetett előéletű, a terhére rótt rablás bűntettének kísérletét különös visszaesőként követte el, ezért a letartóztatás a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a gyanúsított gondnoka és védője az ülésen nem volt jelen, részükre 3 munkanap biztosított a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Az indítvány szerint a férfi 2024. február 26-án 05 óra 13 perc körül Tatabányán egy parkolóban hátulról megütötte a sértett nőt a hátán, aki ettől arccal az aszfaltra esett. A sértett az eséskor kezeivel megtámasztotta magát, emiatt mindkét kezét lehorzsolta. A gyanúsított elfutott a helyszínről, majd ismét a sértett felé indult, mire a nő egy férfitől kért segítséget. A gyanúsított odaérkezve, a férfit kővel dobálta meg.

A gyanúsított negyedóra múlva egy másik nőt a mellkasánál meglökve támadott meg. A sértett a földre, a hátára esett, védekezésképpen a gyanúsított felé kapálózott a lábával és a kezeivel. A férfi a nőt a földön hagyta és távozott. A nőnek a cselekmény következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

Újabb negyedóra múlva a férfi egy benzinkút közelében azért támadott meg egy nőt, hogy a telefonját erőszakos módon elvegye. A férfi a járdán hátulról meglökte a sértettet, aki elesett. Ekkor a karját megfogta és megpróbálta a sértett kezében tartott telefont kicsavarni, de nem járt sikerrel. A nőnek az esés következtében nyolc napon belül gyógyuló horzsolása keletkezett.

 

Forrás: Tatabányai Törvényszék

 

Megosztás

Cikk ajánló

A Fidesz és a KDNP privatizálná Magyarország történelmi kastélyainak jelentős...

Ilyenek a tipikus fesztiválozók – Te is közéjük tartozol? Fejből tudod a fesztivál teljes...

– Két vármegye kivételével az ország egész területén nőtt az álláshirdetésekre beérkezett...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.