Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján 2024. április 15. és április 21. között hazánkban is fokozott ellenőrzésre kerül sor. A rendőrség ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít a gyorshajtók kiszűrésére.

Ennek keretén belül a ROADPOL egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz kapcsolódva a Magyar Rendőrség április 19-én 6 órától kezdődően 24 órás Speedmarathont tart, amelynek során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbáljuk visszaszorítani a gyorshajtást. 

 

Garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott.

 Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 660.000,-Ft. pénzbüntetésre ítélte. 

 Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott is tudomásul vette. 

A vádirat szerint a férfi 2022. május 23-án Lábatlanon vezette a személygépkocsit, abban utasként foglalt helyet az élettársa és három kiskorú gyermeke. Az élettársak között szóváltás alakult ki, eközben a férfi közölte a nővel, hogy befejezi az ordibálást vagy kiszáll a személygépkocsiból. Ezután a férfi megállt a gépjárművel, amiből ő, élettársa és a gyermekek kiszálltak. Az élettársak között a vita tovább folyt, a nő vissza akart szállni a gépjárműbe, emiatt rángatni kezdte annak kilincsét, a férfi ezt nem engedte, emiatt kis erővel, kölcsönösen meglökték egymást. Végül a férfi egy alkalommal, nagy erővel megütötte a nő fejét, aki az ütéstől a földre esett és az eszméletét is elvesztette. Ezután a férfi visszaült a gépjárműbe és távozott a helyszínről úgy, hogy a három kiskorú gyermekét magára hagyta a földön eszméletlenül fekvő nővel. A nőnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, emiatt nem kérte a férfi megbüntetését.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

 

2024. március 28-án az esti órákban két személygépkocsi ütközött frontálisan Pilismaróton.

A kiérkező négy mentő ellátta a sérülteket, viszont az egyik autó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A 11-es főút ezen szakaszán teljes útzár lett elrendelve, az autósok a környező utcákban tudtak kerülni.

 

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, akit  menekülése közben a rendőrség kutyával és drónnal követve fogott el.

A vádirat szerint a különös visszaeső férfi  2021. december 4-én egy vértesszőlősi ház udvarára a hátsó kerítésen át bement, ott magához vett egy metszőollót. A férfi a metszőollóval az egyik ablakot befeszítette, kinyitotta, bemászott azon keresztül az étkezőbe. Az elkövető a házban kutatott, magához vett előbb  900.000,- forintot, majd  több ékszert. Az arany ékszerek értéke összesen: 842.810,- forint.

Az elkövetőt DNS nyom alapján azonosította nyomozó hatóság, ezért 2022. december 13-án a bicskei otthonába ment elfogni, a férfi azonban a háza ablakán kiugrott és elszaladt. A férfit menekülése közben a nyomozó hatóság  kutyával és drónnal követte, ezt követően fogta el.

A nyomozó hatóság által használt drón által készített felvétel a https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/eselye-sem-volt oldalon tekinthető meg.

A férfi büntetett előéletű 2019-ben lopás bűntette miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság, a büntetéséből 2020-ban szabadult.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Március 27-én, szerdán délután fél négy körül fának ütközött egy autó Esztergomban, a Visegrádi út 263. szám előtt.

Marosán Angelika rendőr hadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a 11-es számú főút 61-es kilométerszelvényénél ismeretlen körülmények között lehajtott az útról egy gépkocsi, majd egy fának ütközött. A járműben 2 felnőtt és 2 gyermek utazott. Információink szerint az eset során az egyik utas megsérült.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre az esztergomi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet. A balesethez mentőhelikopter is érkezett, az érintett útszakaszt pedig lezárták.

 

A balesetről készült videónkat itt nézheti meg.

 

 

Forrás: dorogimedence.hu

 

Tetszenek műsoraink? Vagy kérdése van?

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Kapcsolat

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.