Az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi áruházból lopott úgy, hogy a nála lévő csípőfogóval levágta az áruvédelmi eszközöket. 

A vádlott 2023. július 29-én egy esztergomi áruházba ment, majd a nála lévő bevásárlókosárba bepakolt 10 darab dobozos sört, 4 üveg whiskey-t, 1 db Tatra teát, 2 üveg vodkát és 1 db parfümöt, majd azokkal az áruház ruházati osztályán a próbafülkébe ment és a nála lévő csípőfogóval a szeszes italokról eltávolította az áruvédelmi eszközöket, majd az italokat és a parfümöt a hátizsákjába tette, és az önkiszolgáló kasszán át fizetés nélkül távozott a vásárlótérből, azonban őt a biztonsági szolgálat a helyszínen tetten érte. 

A lopás elkövetési értéke 67.259 forint, mely megtérült, figyelemmel arra, hogy az eltulajdonított termékeket az áruház a vádlottól visszavette. 

A bíróság a vádlottal szemben 375.000 forint pénzbüntetést szabott ki. A végzés jogerős. 

Forrás:  Tatabányai Törvényszék

A vádirat szerint a nő 2024. március 15. napján 19 óra 40 perc körüli időben Nyergesújfalu lakott területén a Kossuth Lajos utcában Lábatlan irányából Tát irányába közlekedve ittas állapotban vezette a személygépkocsit, amelyben két fő utast is szállított.

A nő  a személyképkocsival  ittassága folytán jobb oldalon letért az úttestről, majd az útpadkának ütközve ezt észlelte és úgy korrigált, hogy a jármű elejét hirtelen balra rántva a főutat keresztezve a járművel az úttest bal oldalán kiépített 4 m mély árokba hajtott.  A jármű vezetésekor a sofőr közepes fokban volt ittas állapotban.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Forrás. Magyarország Ügyészsége

A garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be tíz férfival szemben, akik esküvői rendezvényen verekedtek össze, az egyik verekedő férfi jobboldali szeme súlyosan sérült.  

A vádirat szerint az örömapa Esztergomban lánya esküvőjére egy klubtermet bérelt. Az esküvőn két férfi között szóváltás alakult ki 2021. december 6-án hajnali 1 óra körüli időben. A konfliktus oka az volt, hogy az egyik férfi megjegyezte a másiknak, hogy már ő is nagy embernek képzeli magát, ezt a megszólított férfi sértésnek érezte, ezért a hozzászóló férfi arcát többször megpaskolta, ezután a két férfi ököllel ütötte egymást. 

Három másik férfi a szóváltást kezdő férfira támadt, akit ütöttek, rúgtak. A földön fekvő férfi további bántalmazását felesége akadályozta meg azzal, hogy férjére feküdt és kiabált. 

A hangoskodásra többen kintről bejöttek a terembe és saját családjuk oldalán becsatlakoztak a verekedésbe, ütötték, rúgták egymást. Az egyik férfi az őt ért rúgás miatt feldühödött, felkapott egy vodkás üveget és azzal az egyik ellenfelét nagy erővel arcon ütötte, aki emiatt erősen vérezni kezdett, őt a hozzátartozói kikísérték a teremből. Az egyik verekedő férfinak orrcsonttörése, és maradandó fogyatékosságot eredményező  szemsérülése keletkezett. 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az orrcsonttörést és szemsérülést okozó férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, a további kilenc verekedő férfit, köztük az örömapát pénzbüntetésre ítélje. 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Az emberölés bűntettének kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatott nővel szemben, aki ugyanannak a férfinak kétszer okozott súlyos, életveszélyes sérülést.

A vádirat szerint a nő  2021. október 10-én a tatabányai ingatlanban szóváltást követően egy késsel mellkason szúrta a sértett férfit, akinek emiatt hat hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett, a cselekmény alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására.

Az ittas állapotban lévő nő 2023. május 31-én 01 óra körüli időben ugyanebben az ingatlanban ugyanezzel a sértett férfival vitatkozott. A vita miatti mérgében a nő a férfira támadt, egy késsel kétszer a nyakán, majd a csípője tájékán megszúrta, megvágta. A nyakat érő szúrás alkalmas volt életveszélyes sérülés vagy halál eredményezésére.

A szúrásokat követően a nő távozott a sértett által lakott ingatlanból, majd felhívta a 112-es segélyhívó telefonszámot, és a cselekményéről bejelentést tett.

Az elkövető amikor meglátta a helyszínhez érkező járőrautót, a rendőrök elől futva, felszólítás ellenére megpróbált elszökni, amellyel csak azért hagyott fel, mert a gépkocsival utolérték.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék az elkövetőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

A zaklatás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel és férfival szemben, akik a nő volt élettársát háborgatták, illetve a nő kérésére a férfi nyomkövetőt szerelt a sértett gépkocsijára. 

A vádirat szerint a nő és a férfi sértett élettársi kapcsolata 2018-ban megszakadt, a nő ezt nem tudta elfogadni, ezért 2022. év nyarától 2024. március elejéig az Esztergomhoz közeli községben lakó sértett tiltása ellenére is, vele a kapcsolat felvételére igyekezett személyesen, interneten, levelezés útján és telefonon keresztül, ezzel a sértett mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott. A nő összesen 106 esetben hívta telefonon a sértettet, illetve üzent neki sms-ben, volt, hogy egy nap többször kereste.  Miután a sértett a hívásokat nem fogadta, a nő hetente leveleket küldött a sértett lakcímére, amelyekben szintén a kapcsolatuk felélesztésére törekedett. A nő többször hívatlanul megjelent a sértettnél, kérte, hogy béküljenek ki, vagy csak a közelben leparkolt a gépkocsijával, és a sértettet megfigyelte, ilyen alkalom éjjel is előfordult. 

Az elkövető a sértett új barátnőjének írt egy levelet, amelyben „figyelmeztette”, hogy vigyázzon a sértettel, majd fotót készített az új barátnő házáról, és azt a barátnő és fia fényképével együtt elküldte levélben a sértettnek, jelezve, hogy figyelemmel kíséri a magánéletét. Más levelekben a nő felsorolta a sértettnek, hogy a férfi az elmúlt napokban pontosan milyen címeken járt. 

A nő 2022 év októberében egy nyomkövető eszközt szereltetett fel akkori barátjával a sértett közterületen parkoló gépkocsijára, ennek segítségével egy applikáción keresztül figyelemmel kísérte a sértett mozgását. A sértett a házát árulta, ezért a nő arra vette rá akkori barátját, hogy érdeklődést színleljen, többször telefonon egyeztessen a sértettel időpontot, majd a megbeszélt találkozókra ne menjen el. 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül a nővel szemben közérdekű munka büntetést, míg a rábírására nyomkövetőt felszerelő férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki. 

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Tetszenek műsoraink? Vagy kérdése van?

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Kapcsolat

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.