A csalás bűntette miatt  indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki vagyon elleni bűncselekmények miatt kilencszer volt büntetve és két, internetes oldalon megismert nőnek okozott kárt.

A vádirat szerint a férfi internetes oldalon ismerte meg a 75 éves, tatabányai nőt, akivel megegyezett abban, hogy Pécsre fogja költöztetni, ahol majd gondoskodik róla, eltartási szerződést kötnek. A férfi 2020. július 28-án a tatabányai bankfiókban a bankszámlájáról felvetetett 800.000 Ft-ot, azzal a valótlan indokkal, hogy abból megvásárolja azt a gépkocsit, amivel Pécsre költözteti. A férfi 2020. július 30-án ugyanitt 1.000.000 Ft-ot vetetett fel sértettel azzal, hogy azt az összeget a sértett költöztetésére fordítja. A sértett az így felvett pénzt mindkétszer átadta a férfinak, aki azonban a költöztetés érdekében semmit nem tett, a sértettről való  gondoskodás nem állt szándékában. 

A férfi internetes oldalon ismerte meg a 66 éves kaposvári nőt, akivel szerelmi viszonyt alakított ki. A férfi 2020 júniusában megkérte a nőt arra, hogy vásároljon a saját nevében, de a férfi részére egy 204.999,- Ft értékű laptopot oly módon, hogy a törlesztőrészleteket a férfi fogja fizetni. A férfi a törlesztőrészleteket nem fizette, így az áruvásárlási hitelt nyújtó bank a sértettel fizettette ki a termék teljes vételárát. A férfi t, 2020 nyarán a sértettől 130.000,-Ft készpénzt kért kölcsön, valamint aranyékszereket kért el, azzal a céllal, hogy azokat zálogba adja és így szerezzen pénzt. A sértett átadta a pénzt a férfinak, valamint összesen 780.000,-Ft. értékben adott át ékszereket. A férfinak ígéretével szemben nem állt szándékában a laptop törlesztőrészleteinek megfizetése, illetve a pénz és ékszerek ellenértékének visszafizetése. 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértettek kárának megfizetésére.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás

Tetszenek műsoraink? Vagy kérdése van?

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Kapcsolat

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
2500 Esztergom, Perc u. 3.
+36 (30) 140-06-03
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.