A vádirat szerint a sértett néhány napig az elkövető dorogi lakásában tartózkodott azért, hogy a beteg nő segítségére legyen a családja és a háztartás ellátásában. Az elkövető  2023. június 1-jén bement a gondozó nő által használt szobába, ahol pakolás közben megtalálta a sértett megtakarított pénzét tartalmazó táskát. A sértett éppen nem volt ott a lakásban.

Az elkövető a sértett pénzéből ellopott 2.100.000,- Ft-ot, amelyből 570.000,- Ft-ot egy ismerősének adott, aki nem tudott a pénz lopott voltáról, utóbb ez a férfi visszaadta ezt a  sértettnek. A lopott pénz nagy részét az elkövető ismeretlen személyek felé fennálló tartozásai kiegyenlítésére költötte el. A pénzből a nyomozó hatóság 140.000,- Ft-ot foglalt le a tolvaj szobájából, a lefoglalt pénzt a sértettnek visszaadta. 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kárának megfizetésére.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás

Tetszenek műsoraink? Vagy kérdése van?

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Kapcsolat

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.