Sport

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány csapata "nagyon éretten" futballozott és egy "nehéz összecsapáson" győzte le Magyarországot,

A Bild a mérkőzésről szóló összefoglalójában úgy fogalmazott, hogy Julian Nagelsmann szövetségi kapitány csapata "nagyon éretten" futballozott és egy "nehéz összecsapáson" győzte le Magyarországot, amely viszont sokkal jobban játszott, mint a svájciak elleni első Eb-találkozóján. A gólszerzők mellett a lap kiemelte a kapus Manuel Neuer szerepét is, s "leküzdhetetlennek" nevezte a hálóőrt. Az újság a magyarokról azt írta, hogy két meccs után pont nélkül, és a kiesés szélén állnak, az utolsó körben pedig a skótok legyőzése mellett arra is szükségük van a továbbjutáshoz, hogy a többi csoportban számukra kedvezően alakuljanak az eredmények.
    A Süddeutsche Zeitung azt emelte ki, hogy a németek a magyarok elleni sikerrel bebiztosították a helyüket a nyolcaddöntőben, vasárnap pedig a csoportelsőségért lépnek pályára Svájccal szemben. A lap emlékeztet rá, hogy hosszú évek óta nem volt olyan nagy futball világesemény, melynek csoportköréből a Nationalelf első helyezettként jutott volna tovább.
    A Die Zeit arról írt, hogy a televíziós élő közvetítést 23,89 millióan nézték Németországban, ez pedig azt mutatja, hogy a válogatottnak sikerült euforikus állapotot elérnie a szurkolók körében az első két csoportmeccs jó eredményével.
    A Die Welt cikkében felidézte, hogy a magyarok nem voltak elégedettek a holland játékvezető teljesítményével, szerintük a németek első gólját szabálytalanság előzte meg. Idéztek a találatnál Musialának gólpasszt adó Gündogantól, aki biztos volt abban, hogy a gólt meg kellett adni, illetve Willi Orbántól és Marco Rossi szövetségi kapitánytól, akik azon a véleményen voltak, hogy a bíró hibázott az esetnél.
    A Frankfurter Allgemeine Zeitung sikeres erőpróbaként írt a németek magyarok elleni meccséről, s a cikkben úgy fogalmaztak: a Nationalelf játékosai kijavították hibáikat, egységességük pedig győzelmet eredményezett, ami megmutatja, hogy a sikerek nem véletlenül jönnek össze Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttesének.

Forrás: MTI

Kézilabda, kosárlabda és röplabda sportágban zajlott a III. korcsoportos összevont labdajáték országos döntő Debrecenben. A több mint 600 diáksportoló három napon át hét helyszínen küzdött az érmekért.

Kézilabdában 8-8 fiú és lánycsapat jutott be az országos döntőbe az összesen 390 nevezett csapatból, amely 72-vel több a tavalyinál. Érdekesség, hogy Komló például két fiú és egy lánycsapatot is tudott delegálni a legjobbak közé, amelyek közül egy arany és egy bronzérmet vitt haza. A mérkőzések során érdemes kiemelni egy rendkívüli fair play eseményt: a keresztjátékok során a Szeghalom - Harta mérkőzést a Harta nyerte. A játék lefújása után a győztes csapat ünnepelt, a szeghalmi csapat pedig félkörben beállt eléjük, és elismerő tapssal jutalmazták az ellenfelet. Nem csak a csapat játékosai, vezetői, edzői tapsoltak, hanem a Szeghalmi csapatot elkísérő szülők, szurkolók is. Az aranyérmet végül Harta csapata nyerte.

Kosárlabdában szintén a legjobb 8-8 csapat jutott be a döntőbe, összesen 207 nevezőből, amely szintén meghaladta a tavalyi nevezőszámot 27-tel. Itt Budapestről és Békés megyéből sikerült 2-2 csapatnak bejutnia, illetve a körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola és a budapesti Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskola fiú- és lánycsapatainak is sikerült kvalifikálniuk magukat, utóbbi egy arany- és egy ezüstéremmel térhetett haza.

A röpiseknél szintén 8-8 csapat mérkőzött meg a döntőben, náluk pedig Bács vármegye volt felülreprezentált: két kecskeméti fiú és egy lánycsapat vehetett részt a háromnapos eseményen, közülük mindkét fiúcsapatnak sikerült dobogóra állnia.

A Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület által szervezett háromnapos eseményt Denichné Hajdu Tímea, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája főigazgatója, illetve dr. Molnár László, az MDSZ stratégiai igazgatója nyitották meg.

A III. korcsoportos Összevont labdajátékok Diákolimpia® országos döntőjében az alábbi dobogós helyezések születtek:

 

Kézilabda fiúk:

 

I.

Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája, Komló

II.

Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Nádudvar

III.

Szilvási Általános Iskola Felsőszilvási Általános Iskolája, Komló

Különdíjasok:

A legtechnikásabb játékos: Gyenes Levente, Komló

A legjobb kapus: Kovács Alex, Nádudvar

Gólkirály: Czéder Attila, Komló

A bajnokcsapat felkészítője: Kollai Tamás Zoltán, Komló

 

Kézilabda lányok:

I.

Hartai Ráday Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

II.

Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája

III.

Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szeghalom

Különdíjasok:

A legtechnikásabb játékos: Molnár Száva, Kazincbarcika

A legjobb kapus: Badó Berna, Harta

Gólkirálynő: Kovács Rebeka, Harta

A bajnokcsapat felkészítője: Kollics János, Harta

Kosárlabda fiúk:

 

I.

Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola, Körmend

II.

Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskola, Budapest

III.

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, Miskolc

All Star csapat (5 fő)

Nagy Levente, Körmend

Giczi Noel, Körmend

Molnár Márton, Budapest

Ludovics Gergő, Miskolc

Tóth-Cseri Dániel, Budapest

A legtöbb pontot dobó játékos:  Ölveti Mihály Gábor

A legeredményesebb testnevelő, felkészítő: Kercsmár Jenő, Érsek Marcell

 

Kosárlabda lányok:

I.

Grosics Gyula Katolikus Sport Általános Iskola, Budapest

II.

Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda

III.

Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Különdíjasok:

All Star csapat (5 fő):

Szentesi Linda, Karcag

Szudolszky Ajna, Budapest

Győri Lilla, Budapest

Pelikán Vanessza, Kecskemét

Lakner Erika Anita, Körmend

A legtöbb pontot dobó játékos: Szudolszky Ajna, Budapest

A legeredményesebb testnevelő, felkészítő: Besenyői Andrea, Budapest

Röplabda fiúk:

 

I.

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum telephelye, Eger

II.

Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és AMI

III.

Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Különdíjasok:

Legjobb támadó: Balai Bernát, Kecskemét

Legjobb előkészítő: Vincze Márk, Eger

Legtechnikásabb játékos: Németh Kolos, Kecskemét

A legeredményesebb testnevelő, felkészítő: Vincze Tamás, Eger

Röplabda lányok:

 

I.

Békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola

II.

Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola, Tatabánya

III.

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola

A hétvégi Diákolimpia® Országos Döntők képei megtekinthetők a Diákolimpia® Facebook oldalán, a részletes eredmények pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon. A 2023/2024. tanévi Diákolimpia® alapszintű (körzeti) versenyei a Nemzeti Tehetség Program 40 millió forintos támogatásával valósulnak meg. Az országos döntőkön résztvevő tanulók és felkészítő tanáraik 5 000 Ft értékű Hervis utalványt kapnak.

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Strandkézilabda Diákolimpia Országos Döntő Alsóör

Idén is parádés helyszínen, a Balaton parti Alsóörsön mérkőztek meg a legjobb iskolai strandkézi csapatok a Diákolimpia® országos döntőjében. A középiskolásoknál a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium fiú csapata és a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium lány csapata, az általános iskolásoknál pedig az Apor Vilmos Római Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium fiú csapata Győrből, míg a lányoknál a Hajdúnánási Kőrösi Csoma Református Gimnázium csapata térhetett haza az aranyéremmel.

Strandkézisek lepték el az alsóörsi strandot az elmúlt négy napon, hiszen a Balaton parton rendezték meg a IV. és az V-VI. korcsoportok Diákolimpia® országos döntőjét. A versenyre idén a tavalyihoz képest 30-cal több, összesen 101 csapat nevezett 938 versenyzővel, így elődöntőket is tartottak. A csúcseseményre végül 10-10 csapat jutott be a fiatalabb korcsoportban, és 10 fiú-9 lánycsapat az idősebbek között. Így a négy nap során 39 csapattal 312 sportoló kézizett a homokban. Veszprém és Kazincbarcika kiemelkedik a döntős csapatok városai közül, hiszen ezekből a városokból 4-4 iskola is megküzdhetett a diákolimpiai bajnoki címekért. A Veszprém Megyei Diáksport Egyesület által szervezett négynapos eseményt Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere, Ferenczy Gábor, Alsóőrs alpolgármestere, Németh Csaba, a Veszprém Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke, valamint az MDSZ részéről Németh Noémi Közép-Dunántúli Régiós Iroda vezető és dr. Erdős Dániel ügyvezető igazgató nyitották meg.

A fiúk versenyében Győr és Szentendre voltak a nagy riválisok az élmezőnyben, végül 1-1 aranyon és ezüstön osztoztak. Ezen kívül Dunaújvárosba és Veszprémbe is jutott még 2-2 érem, ezek voltak tehát a legsikeresebb városok a fiú-lány sportági döntőben.

A IV. és V-VI. korcsoportos Strandkézilabda Diákolimpia® országos döntőjében az alábbi dobogós helyezések születtek:

 

IV. korcsoport fiúk:

 

I.

Győr, Apor Vilmos Római Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium

II.

Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

III.

Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

Különdíjasok:

A legtechnikásabb játékos: Hajdú Máté - Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

A legjobb kapus: Kovács Dániel Tibor – Győr, Apor Vilmos Római Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium

Gólkirály: Plachy Gergely (91 gól) – Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce - lakótelepi Tagiskolája

A legeredményesebb testnevelő, felkészítő: Kovácsovics László - Győr, Apor Vilmos Római Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium

 

IV. korcsoport lányok:

I.

Hajdúnánási Kőrösi Csoma Református Gimnázium

II.

Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola

III.

Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola

Különdíjasok:

A legtechnikásabb játékos: Hadas Tilla - Hajdúnánási Kőrösi Csoma Református Gimnázium

A legjobb kapus: Debrószki Léna - Hajdúnánási Kőrösi Csoma Református Gimnázium

Gólkirálynő: Vas Kata (104 gól) - Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola

A legeredményesebb testnevelő, felkészítő: Szabó Attila - Hajdúnánási Kőrösi Csoma Református Gimnázium

V-VI. korcsoport fiúk:

 

I.

Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

II.

Győr, Apor Vilmos Római Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium

III.

Veszprém, Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium

Különdíjasok:

A legtechnikásabb játékos: Tamás Barnabás – Győr, Apor Vilmos Római Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium

A legjobb kapus: Pintér Bulcsú – Veszprémi SZC Táncsics Mihály Technikum

Gólkirály: Kiss Máté - Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

A legeredményesebb testnevelő, felkészítő: Hajdú Tamás - Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

V-VI. korcsoport lányok:

I.

Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

II.

Veszprém, Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Technikum és Általános Iskola

III.

Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

Különdíjasok:

A legtechnikásabb játékos: Kolonics Dorka - Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

A legjobb kapus: Kandó Sára - Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

Gólkirálynő: Perényi Dorka (93 gól) - Veszprém, Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Technikum és Általános Iskola

A legeredményesebb testnevelő, felkészítő: Krupják Bence - Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

A hétvégi Diákolimpia® Országos Döntők képei megtekinthetők a Diákolimpia® Facebook oldalán, a részletes eredmények pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon. A 2023/2024. tanévi Diákolimpia® alapszintű (körzeti) versenyei a Nemzeti Tehetség Program 40 millió forintos támogatásával valósulnak meg. Az országos döntőkön résztvevő tanulók és felkészítő tanáraik 5 000 Ft értékű Hervis utalványt kapnak.

Forrás: Magyar Diáksport Közösség

 

2024. június 14. és július 14. között 40 négyzetméteres LED falon közvetítik a labdarúgó-Európa-bajnokság összes mérkőzését az esztergomi Széchenyi téren.

Az eseményre kitelepül a BeerLegal, akik Európa legjobb kézműves söreit hozzák el, de ott lesz a Pálinka Patika standja is, ahol a minőségi röviditalok mellett sültkolbászt és hot dogot kínálnak majd. A Sportaló csapolt sörrel, míg a BorYou többek között borkoktélokkal készül.

A labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt egy-egy játékkal, beszélgetéssel és moziesttel is készülnek, hogy a mérkőzések közötti szünnapok alkalmával is feldobják a hangulatot. A térség legnépszerűbb kvízjátékát, a Quiz Legal-t két alkalommal hozzák el a szervezők, de videójátékos napot is tartanak a hatalmas LED fal segítségével. A beszélgetések alkalmával olyan neves emberekkel találkozhatunk, mint Priskin Tamás, Dudás Ádám, vagy Rakonczay Gábor.

A helyszínről, mérkőzésekről és a programokról további információ ide kattintva olvasható! A programra egy Facebook eseményt is létrehoztak, ahol hasznos információkat osztanak meg a szervezők!

Forrás. Dorogimedence.hu

Három labdasport országos döntője zárult vasárnap: a IV. korcsoportos röplabdázók Békéscsabán, a kézilabdázók Miskolcon, a III. korcsoportos labdarúgók pedig Szombathelyen mérkőztek meg az aranyért.

A röpisek záróeseményét a Békés Megyei Diáksport Egyesület rendezte, 8 fiú és 8 lány csapat részvételével, amely összesen 196 versenyző. A tanévben országosan 231 csapat nevezett – 34 fiú és 197 lánycsapat, a sportág ebben a korosztályban 4.152 diákot mozgatott meg. Az országos döntőben a lányoknál két szabolcsi, a fiúknál pedig két Bács vármegyei suli szerepelt, a fiúknál kecskemétiek, a lányoknál pedig székesfehérváriak vitték haza a trófeát. A torna dobogósai:

Fiúk:

I.

Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

II.

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskolája

III.

Szolnoki Fiumei úti Általános Iskola

 

Különdíjasok:

Legjobb center, ütő: Gór Bence, Kecskemét

Legjobb szélső ütők: Sárközi Dávid, Kaposvár, Molnár Lehel, Budapest

Legjobb előkészítő: Guo Bence, Szolnok

Legjobb védekező: Csók Dávid, Szolnok

A döntő legjobb játékosa: Komáromi Dávid, Kecskemét

Legjobb felkészítők, testnevelők: Balla-Szabó Márta, Szabó Tamás, Kecskemét

 

Lányok:

I.

Felsővárosi Általános Iskola, Székesfehérvár

II.

Békéscsabai Petőfi Utcai Ált. Iskola

III.

Gógánfai Fekete István Általános Iskola, Dabronc

 

Különdíjasok:

Legjobb center, ütő: Ilonka-Kalla Sára, Békéscsaba

Legjobb szélső ütők: Kalló Olívia, Nyíregyháza, Varga Gréta, Székesfehérvár

Legjobb előkészítő: Nagy Nadin Zoé, Dabronc

Legjobb védekező: Matvon Anna, Békéscsaba

A döntő legjobb játékosa: Somogyi Nóra, Székesfehérvár

Legjobb felkészítők, testnevelők: Horváth Virág, Duduka Ingrid, Székesfehérvár

Legjobb hazai játékos: Faragó Anna, Békéscsaba

Miskolcon került sor a IV. korcsoport legjobb kézilabdázóinak országos döntőjére a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület rendezésében. A hétvégi eseményen 8-8 fiú és lánycsapat, összesen 224 versenyző vett részt, akik a 430 nevező csapatból kerültek ki. A legtöbb diák Pest és Hajdú-Bihar vármegyékből indult el a versenyen. A verseny dobogós végeredménye:

Fiúk:

I.

Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

II.

Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium, Győr

III.

Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium

 

Különdíjasok:

Legjobb kapus: Fodor Bence, Ózd

Gólkirály: Rózsa Zsombor (44 gól), Mezőszilas

Legtechnikásabb játékos: Végh Zsombor, Győr

Legjobb felkészítő: Terenyei Ákos, Eger

 

Lányok:

Helyezés

Iskola

I.

Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Budapest

II.

Kőkúti Általános Iskola, Tata

III.

Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája, Komló

 

Különdíjasok:

Legjobb kapus: Balla Bettina, Kazincbarcika

Gólkirálynő: Boronyák Anna (37 gól),  Komló

Legtechnikásabb játékos: Krasznai Zsófia, Budapest

Legjobb felkészítő: Szocsák Gábor       Budapest

A III. korcsoportos labdarúgók Diákolimpia® versenye is lezárult a hétvégén, Szombathelyen, a Vas Megyei Diáksport Egyesület rendezésében. Az országos döntőn 20 fiú csapat vett részt 200 versenyzővel, akik a felmenő rendszerben a körzeti-megyei bajnokságok győzteseiként jutottak el a záróeseményig. A sportágban ebben a korosztályban a nevezési számok tavaly óta tovább emelkedtek, összesen 818 csapat (10500 versenyző) kezdte meg körzeti szinten a versenysorozatot. Érdekesség, hogy a gólkirályi címen 5 tanuló osztozott, továbbá általánosságban elmondható, hogy az egész torna során kiegyenlített mérkőzések zajlottak.

A torna dobogós végeredménye:

I.

Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda

II.

Biatorbágyi Általános Iskola és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

III.

Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola

Legjobb mezőnyjátékos:  Nagy Kornél, Székesfehérvár

Legjobb kapus: Petneházy Ádám, Szombathely

Gólkirályok: Csobán Noel, Szolnok; Varsics Noah Nándor, Nyúl; Wéber Balázs, Pécs; Jáger Áron, Székesfehérvár; Nagy Kornél, Székesfehérvár

A bajnokcsapat testnevelője: Telek István, Pécs

A hétvégi Diákolimpia® Országos Döntők képei megtekinthetők a Diákolimpia® Facebook oldalán, a részletes eredmények pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon. A 2023/2024. tanévi Diákolimpia® alapszintű (körzeti) versenyei a Nemzeti Tehetség Program 40 millió forintos támogatásával valósulnak meg. Az országos döntőkön résztvevő tanulók és felkészítő tanáraik 5 000 Ft értékű Hervis utalványt kapnak.

 

Forrás: MDSZ

 

Cikk ajánló

Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek sokat profitált eddig is a kétoldalú együttműködésből,...

A világ eddig fellelt legősibb mélytengeri hajóján, Palesztina északi partjaitól kilencven...

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány csapata "nagyon éretten" futballozott és egy "nehéz...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.