Rendőrségi

Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. A Dunán vélhetően szállodahajóval ütközött egy kis géphajó; eddig két holttestet találtak, a nyolc utas közül ötöt még keresnek.

    Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vasárnap az MTI megkeresésére azt közölte: a mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el.
    A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.
    Ezen a helyszínen egy férfi halálát is megállapították - tudatta az OMSZ.
    A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült.
    Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart.
    A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.
    A kis géphajón 8 felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt - három férfit és 2 nőt - a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 12 kishajóval és 3 drónnal, valamint csaknem 90 emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is keresik.

 

Forrás: mti.hu

 

Az esztergomi születésű 14 éves lány megtalálásában a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

A Komáromi Rendőrkapitányság a 11030-157/165/2024. körözési számon eljárást folytat Holtság Amina Miriam eltűnése kapcsán. A 14 éves lány 2024. április 26-án engedély nélkül távozott a komáromi gyermekotthonból, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik.

Az eltűnt lány 165 cm magas, barna szemű, fekete hosszú hajú, kerek arcú, molett testalkatú.

A Komáromi Rendőrkapitányság várja azoknak a jelentkezését, akik a képen látható lány tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek. Bejelentés tehető a 06/34-517-777-es telefonszámon, illetve névtelenség megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Az eltűnt személy adatlapja>>

Borítókép, forrás: police.hu / dorogimedence.hu

 

A határokon átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nyitrai Kerületi Rendőr Igazgatóság Párkányi Körzeti Rendőrség május 15-én.

A művelet vezetője a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság részéről Sárközi László rendőr alezredes, míg szlovák részről Ing. Roland Farkaš őrnagy volt.

Az Esztergomból induló gyakorlat a szlovákiai Kéménd településnél ért véget, ahol a fikció szerinti embercsempészeket a közös intézkedések eredményeként az együttműködő rendőri erők elfogták.

Az akció céljai között szerepelt a kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő intézkedések „hadszíntéren” való trenírozása. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a két hatóság közötti együttműködés idáig is példaértékű volt, amit a közös gyakorlat tovább erősített.

Fotók, forrás: police.hu / dorogimedence.hu

 

A Tatabányai Törvényszék halált okozó testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a letartóztatásban lévő férfivel szemben, aki több ütéssel a szomszédja halálát okozta.

A bíróság a vádlottat emberölés bűntette és zaklatás bűntette miatt 10 év 10 hónap börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész téves minősítés miatt, halált okozó testi sértés bűntette miatti elítélés végett, míg a vádlott és védője elsősorban felmentésért, jogos védelemre hivatkozással, másrészt az ügyészi fellebbezéshez csatlakozva jelentettek be enyhítésért fellebbezést.

A megállapított tényállás szerint az erősen ittas férfi 2023. február 3-án Esztergomban szóváltásba keveredett a szomszédjával, akit a vita közben ököllel és könyökével több alkalommal a fején megütött, mely ütésektől a sértett a földre került. A vádlott ekkor tovább ütlegelte a férfit, ököllel megütötte a sértett orrát, arccsontját, száját, valamint a nyakát is. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette.

A férfi más bűncselekményt is elkövetett. 2022. november 6-án megjelent a volt élettársa tartózkodási helyén és a kapu előtt egy 20 centiméter pengehosszúságú bajonettel hadonászva, megöléssel fenyegette meg a nőt.

 

Forrás: Tatabányai Törvényszék

 

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta két férfi letartóztatásának három hónappal történő hosszabbítását.

 

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfi letartóztatását 2024. április 24-én egy hónapra rendelte el a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében és a bűnismétlés veszélye miatt. Az ügyészség indítványában a letartóztatás 2024. augusztus 24-ig történő hosszabbítását kezdeményezte. 

 

Az indítvány szerint az esztergom-kertvárosi férfi 2023. novemberétől lakóhelyén heti rendszerességgel adott el kábítószert a dorogi férfinak, valamint három másik fogyasztónak. 

A nyomozó hatóság az esztergom-kertvárosi férfi garázsában, egy fagyasztóban foglalt le kábítószert. 

A dorogi férfi az így megvásárolt kábítószert tovább értékesítette Dorogon, kilenc férfi részére adott el rendszeresen kábítószert. A nyomozó hatóság a dorogi férfi lakásában és gépkocsijában is foglalt le kábítószert.

Cikk ajánló

Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel...

Az elmúlt évi tavaszi és téli tematikájú, a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő...

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 21. és...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.