Rendőrségi

Lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki dorogi büfébe tört be. 

A vádirat szerint a férfi 2024. március 26-án hajnalban az ajtót egy nála lévő késsel befeszítve hatolt be a dorogi büfébe, ahonnan 4 üveg sört lopott. A férfi hazament táskákért, és  azon az éjszakán további két alkalommal ment vissza a büfébe. A férfi 20.000,-Ft. készpénzt, valamint szeszesitalokat, csokoládét, rágógumit, üdítőt és egyéb termékeket lopott, az elkövetési érték összesen  251.600,-Ft.

A férfi az ellopott italokat és élelmiszereket otthonában elrejtette, és elfogyasztotta. A készpénzt elköltötte. 

Az elkövető visszaeső bűnismétlő, háromszor volt büntetve, a bíróság 2021-ben lopás vétsége valamint garázdaság vétsége miatt 2 év 2 hónap fogházbüntetésre, 2021-ben  kábítószerrel visszaélés vétsége valamint zaklatás vétsége miatt 1 év 2 hónap fogházbüntetésre ítélte, ebből 2022. november 6. napján szabadult. 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit elzárásra és közérdekű munka büntetésre, 251.600,-Ft. összegű vagyonelkobzásra ítélje, valamint a lefoglalt konyhakést kobozza el.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

 

A Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott annak a nőnek és férfinak az ügyében, akik a tatabányai bérleményükből kiköltözéskor berendezést tulajdonítottak el.

A vádlottak bérlőként laktak egy tatabányai lakásban és a szerződés szerint 200.000 forint kauciót adott át a nő a bérbeadó képviselőjének. Magatartásuk és a bérleti díj nem fizetése miatt a sértett a szerződést 2022. január végén felmondta és 2 hónap felmondási idővel felszólította a bérlőket, hogy költözzenek ki a lakásból. 

Ekkor a nő úgy gondolta, hogy a kaució összegét „lelakja”, azaz nem fizeti meg az aktuális bérleti díjat a sértettnek. A sértett ekkor felszólította a női terheltet, hogy azonnali hatállyal költözzenek ki a bérleményből. Ekkor a nő a férjével együtt a kaucióból még fennmaradt összeg – 100.000 forint – fejében a lakásból eltulajdonították a sértett tulajdonát képező berendezési tárgyakat úgy, hogy 2022. február 27-én a lakásból történő kiköltözés során magukkal vitték a sértett tulajdonát képező mikrohullámú sütőt, két kétajtós szekrényt, egy komódot, összesen 118.000 forint értékben. A nyomozó hatóság a lopott tárgyakat eljárása során lefoglalta, a sértettnek kiadta, így a lopással okozott kár megtérült. 

A bíróság az ítéletében a visszaeső terheltet 8 hónap börtönbüntetésre, míg a társát 60 nap elzárásra ítélte. Az ítélet ellen a visszaeső terhelt fellebbezést jelentett be, míg az ügyész és az elzárásra ítélt terhelt azt tudomásul vette. 

Forrás: Tatabányai Törvényszék

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki felfegyverkezve, golyóálló mellényben járta Budaörs utcáit - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az elkövető 2023. december 4-én budaörsi lakóhelyén kábítószert fogyasztott, majd "kiment lakásának erkélyére, ahol vonyítani kezdett, és egy gáz- és riasztó fegyverrel több lövést is leadott".
    Ezután felvett egy golyóálló mellényt, magához vett egy kardot és a már használt fegyvert, majd gyalogosan elindult a budaörsi utcákon.
    A férfit a budaörsi rendőrök megpróbálták ellenőrzés alá vonni, de a felszólításukra zavartan reagált és a fegyvere irányába nyúlt, ekkor a rendőr figyelmeztető lövést adott le, majd gázspray és testi kényszer alkalmazásával elfogta a férfit.
    A Budaörsi Járási Ügyészség az ügyben fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat - áll a közleményben.

Forrás: MTI.hu

Kábítószer birtoklás miatt letartóztatták.

A Komáromi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki éjszaka szállított drogot a gépkocsijában. 

A férfi, 2024. július 9. napján kábítószernek minősülő anyagot, metamfetamin tartalmú pikót szerzett meg, amelyből a megszerzését követően fogyasztott is, míg az el nem fogyasztott kábítószert az általa megvásárolt szlovák hatósági jelzésű személygépkocsi csomagterébe tette. A férfi ezután Ácson vezette a személygépkocsit, amelynek során a rendőrjárőrök megállították, a csomagtérben a kábítószert, valamint a fogyasztáshoz használt eszközöket megtalálták, és lefoglalták.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte, a bűnismétlés veszélye miatt, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében. 

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be, így az nem végleges

Forrás: Tatabányai Törvényszék

A csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival és egy nővel szemben, akik egy közkedvelt közösségi oldalon ál profil létrehozásával csaltak ki pénzt jóhiszeműen jótékonykodó személyektől.

A vádirat szerint a nagykanizsai elkövetők élettársak voltak, akik 2021. évben egy közösségi oldalon három ál profilt hoztak létre, más személyek fényképeit a közösségi oldalakról letöltve és engedély nélkül felhasználva. A férfi és a nő az ál profilok általuk kitalált tulajdonosát valótlanul nehéz élethelyzetűként mutatták be, akinek a megélhetéséhez, az általa egyedül nevelt gyermekei, unokái eltartásához segítségre van szüksége. Az elkövetők az ál profilokhoz újabb és újabb valótlan állításokat írtak a profil tulajdonosának családi kapcsolatairól, életútjáról és anyagi helyzetéről, ezekkel igazolva, hogy a profil tulajdonosának milyen okból van szüksége pénzügyi támogatásra, melyet a profilok mellett feltüntetett bankszámlára vártak. A férfi és a nő által kitalált valótlan történetek érzelmileg megérintettek több személyt is, akik kisebb-nagyobb pénzösszegeket utaltak át, illetve egy alkalommal használati tárgyakat tartalmazó csomagot küldtek adományként az elkövetőknek. A férfi és a nő 2021. év januárjától 2022. év februárjáig jogtalan haszonszerzés céllal 28 személyt, az ország minden tájáról, köztük Komárom-Esztergom vármegyéből, ejtett tévedésbe akiknek ezzel összesen közel 480.000 forint kárt okoztak.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetett előéletű férfival és büntetlen előéletű nővel szemben büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a férfit pénzbüntetésre is ítélje, és fejenként 186.000 forint vagyonelkobzást alkalmazzon.

Forrás: 

Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Cikk ajánló

A Fidesz és a KDNP privatizálná Magyarország történelmi kastélyainak jelentős...

Ilyenek a tipikus fesztiválozók – Te is közéjük tartozol? Fejből tudod a fesztivál teljes...

– Két vármegye kivételével az ország egész területén nőtt az álláshirdetésekre beérkezett...

Hirdetés

ELÉRHETŐSÉGEINK

GRAN TV
Székhely: 2500 Esztergom, Perc u. 3.
Stúdió: 2500 Esztergom, Kossuth L. u. 64.
+36 (30) 140-06-03, +36 (36) 898-000
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.